Обвиниха Петното и за подбуждане на расова омраза

DenNews.bg
05.03.2014
размер на текста:

Софийската районна прокуратура внесе в съда втори обвинителен акт срещу Бисер Миланов - Петното. Обвинението е за подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация.
На 2 ноември около 16.00 часа на кръстовището на бул."Мария Луиза" и ул."Екзарх Йосиф" Бисер Миланов карал луксозен джип, в който се возел Цветан Бонев.
Бонев използвал мегафон за думите си "Така не могат да продължават тези неща, време е да се събудим! Ето ги черните, които виждате! През нощта е било извършено тежко криминално престъпление срещу младо момиче от български произход, което е намушкано от лице от такъв произход." Той продължил с ксенофобски изрази и призиви по мегафона за саморазправа.
Междувременно прокуратурата ще протестира определението на Софийски районен съд, който вчера измени мярката за неотклонение на Бисер Миланов в най-леката - "подписка".
Петното бе задържан в края на януари и му бе повдигнато обвинение за закана за убийство спрямо Боряна Георгиева. На 6 юли миналата година, в палатковия лагер до парламента той казал на жената: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата".
Делото бе внесено в съда с обвинителен акт, а Петното беше с мярка за неотклонение "задържане под стража".
Бисер Миланов бе сред най-активните провокатори по времето на големите протести срещу кабинета "Орешарски" миналото лято и няколко пъти е влизал в конфликт с полицията.
Той е осъждан седем пъти. Една от присъдите му е за закана за убийство, другите са за хулиганство, грабеж и умишлено причиняване на тежка телесна повреда.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети