ЦСКА и Левски изхвърчат от Европа?

DenNews.bg
31.03.2014
размер на текста:

Днес е денят Х за ЦСКА, Левски и за останалите професионални клубове, които очакват да получат лиценз за следващия сезон. Никак не е малка вероятността двата т. нар. гранда да не получат лиценз за Европа. Най-късно до 17 часа “армейците” трябва да внесат документи в Лицензионната комисия към БФС, които да доказват, че са финансово изрядни. Източници пред Блиц разкриха, че до тази сутрин клубът има да разреши само един проблем. Става въпрос за парите, които ЦСКА дължи на Аспарух Никодимов. Сумата, която Паро очаква да получи, е точно 40 000 лева. Шефът на “червените” Александър Томов е правил неколкократни опити да се свърже с белокосия ветеран. В петък, събота и неделя Никодимов упорито не вдигал мобилния си телефон. При последния си разговор с представител на ЦСКА той поискал цялата сума, отхвърляйки предложението за разсрочено плащане. Очаква се днес най-късно до 17 часа да има окончателно развитие по въпроса.
Междувременто пък Черноморец сезира лицензионната комисия за неизплатен дълг на Левски, който застрашава лиценза на “сините”. Бургазлии се жалваха, че столичният клуб вече една година не се издължава по трансфера на Пламен Димов. Той бе привлечен на „Герена" в началото на 2013 година. Сумата, която Левски трябваше да плати за правата му, е около 300 хиляди лева. От тях “сините” все още дължат 130 хиляди лева. И ако Левски иска да играе през лятото в Европа, ще трябва да погаси сумата или поне да я разсрочи.
"Подали сме жалба до Лицензионната комисия. Чакаме Левски да плати или да бъде задължен да плати от органите", заяви пред „Тема Спорт" прокуристът на бургаския клуб Пламен Киряков. "Искаме си парите от близо година. Говорихме на няколко пъти с хора от ръководството на Левски. Първо с Иво Тонев, след това с Константин Баждеков. Всеки от тях вдигаше рамене и ни препращаше към Тодор Батков. А той явно се ослушва и иска да си спести тези пари. Вероятно от Левски са се отказали от евролиценз, тоест отписали са евротурнирите. В противен случай те трябва да ни се издължат до 31 март тази година включително или да постигнат споразумение за разсрочване на дълга. Този срок изтича утре (б.а. - днес). Ако пак се опитат да направят нещо нередно - ще отнесем въпроса и до Лицензионната комисия на УЕфА. Казвам, че явно не искат да участват в евротурнирите, защото трябва да ни платят, за да вземат лиценз. Иначе имат време за този за “А” група - срокът за него изтича през месец юни", отбеляза Киряков. "За жалост винаги има проблем при трансфер на наш играч в български клуб. С Левски бе така и при сделките за Георги Сърмов и Орлин Старокин", допълни Киряков.
Днес Левски ще трябва да се разплати и с нападателя Жоао Силва, както и с Истр. “Сините” дължат на френския клуб транш от 70 хиляди евро по трансфера на Кевин Бру.
От БФС уточниха, че на 28 или 29 април Лицензионната комисия ще обяви официално кои клубове получават лиценз за следващия сезон.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети