Община Дупница част от национален рекорд за Часът на Земята днес

DenNews.bg
29.03.2014
размер на текста:

Община Дупница е част от рекорд, който ще бъде поставен днес у нас във връзка със световната инициатива на екоорганизацията WWF Часът на Земята. Точно в 20:30 часа рекорден брой български общини и областни администрации-105 ще угасят осветлението за час.
От 20:30 до 21:30 часа ще бъде изгасено фасадното осветление на сградата на община Дупница и всички представителни културни обекти в знак на съпричастност.
Община Дупница приканва всички граждани да се включат в инициативата, като в рамките на 1 час изключат домашното си осветление.
Точно в 20:30 часа на пл.”Свобода” пред сградата на община Дупница ще бъдат пуснати летящи фенери, като всеки който желае може да присъства на мероприятието.
Часът на Земята е глобална кампания, която има за цел да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага. Крайната цел на кампанията е да подтикне хората към реални действия. Провежда се всяка година в последната събота на месец март.
Тази година в Часът на Земята се включват 157 страни.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети