Чиновници чакат „да” от ОбС-Дупница на нисък старт утре, за да внесат проекти за 7 села

DenNews.bg
27.03.2014
размер на текста:

За успешното приключване на щафетата, ОбС и администрацията имат 7 часа.

Кметът на Дупница ще внесе на сесията на ОбС утре извънредна докладна във връзка с проектни предложения за 7 села от общината, с които да се кандидатства пред Министерство на инвестиционното проектиране.
На нисък старт гласуването ще чакат служители от администрацията, тъй като крайният срок за внасяне на проектните е утре до 17 часа.
Две са проектните предложения, които ще бъдат разгледани от местния парламент.
Първото включва ремонт на площад с. Бистрица; рехабилитация на тротоари в с. Джерман; рехабилитация на тротоари в с. Крайници; ремонт на спортен комплекс в с. Самораново; реконструкция на детска площадка и алейните подходи към нея с. Червен брег; ремонт на площад с. Яхиново; реконструкция на детска площадка с. Баланово
Второто искане е за ремонт на читалището с. Бистрица; ремонт на съблекални на стадиона с. Джерман; ремонт на ЦДГ “Вяра, Надежда, Любов”с. Крайници; ремонт на кметство с. Самораново, ремонт на съблекални на стадиона с. Яхиново
Всяко едно от двете предложения е в размер на 450 000 лева с ДДС, като отправеното искане от кмета е да бъдат одобрени и предложени за финансиране и двете проектни предложения.
Финансирането е осигурено от държавния бюджет и бе обявено само преди дни по линия на Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Общият размер на средствата по двата компонента на настоящата процедура е 4 900 000 лв. без ДДС (5 880 000 лв. с ДДС).
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети