Лудият от Лясковец чакал полицаите на пусия

DenNews.bg
21.03.2014
размер на текста:

Полицаите са били чакани в засада при акцията в Лясковец. Това обясни в кулоарите на парламента главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.
„Един от ранените при операцията полицаи ми каза: „Шефе, там ни чакаха". Защо и кой ги е пратил тези, които са издънили операцията, грубо казано, е друга тема. Оставям това на тяхната съвест и на компетентните органи. Времето ще покаже, не искам да се ангажирам и да давам оценки", добави Лазаров.
„Длъжни сме да проверим всичко. Така както МВР проверява всички версии и абсолютно всички детайли по цялата операция. Там, където има данни за престъпление, ще бъдат предоставени на прокуратурата. Установят ли се пропуски, грешки, вина и така нататък, естествено, че ще има оставки за всеки един, който попада в съответния компонент", добави още главният секретар на МВР.
„Ако съм допуснал някъде грешка, вземам си папката и ще си ходя”, заяви още пред журналисти Лазаров.
Той дойде в Народното събрание, за да бъде изслушан от временната анкетна комисия, която установява фактите, довели до оставката на Христо Бисеров, както и твърдения за скандална кореспонденция и среща между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов, известен като Петното.
На коментара на главния прокурор Сотир Цацаров, че отрядът е отишъл на акция с най-лекото оборудване, Лазаров отговори:
"Отрядът провежда операции с въоръжение и оборудване по щат. Всякакви други спекулации смятам за абсолютно излишни, още повече, че както виждате, хора, които са разнасяли само папки, коментират специални операции, което не им прави чест. Направете проверка една стрелба с Калашник от три метра до какво води", обясни главсекът.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети