Освободиха Карастоянови, свидетели сочат за убиец д-р Николай Карастоянов. Съдът упрекна разследващите, че се мотаят

DenNews.bg
20.03.2014
размер на текста:

Апелативен съд-София отмени постановената от Окръжен съд-Кюстендил постоянна мярка „задържане под стража” за обвинените в убийството на Николай Радев-Отвертката д-р Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван.
Владимир и Иван Карастоянов няма да се върнат в дупнишкия арест, където прекараха седмица. Те са освободени с най-леката мярка- „подписка”.
На д-р Николай Карастоянов, който не се яви на заседанието на Апелативен съд, бе наложена мярка „домашен арест”. В момента той се намира в общинската болница в Дупница, където работи като анестезиолог. Там беше настанен в неделя вечерта с кръвоизлив и съмнение за възпалени хемороиди. Неявяването му на днешното заседание бе извинено с документи за здравословното му състояние.
В залата се чу упрек от страна на апелативните магистрати към разследващите случая с убийството на Отвертката, тъй като до момента няма официално заключение за смъртта на Радев.
Затова съдът взе предвид показанията на лекарите от Спешен център-Дупница, където той е приет след побоя в заведение „Колата”. По показанията на спешните лекари, Радев е имал само една рана, нанесена с остър предмет, т.е. съдът не може да приеме, че убийството е извършено от трима души. Свидетелски показания пък сочат, че ударът е нанесен именно от д-р Николай Карастоянов, обясни за DenNews.bg пресаташето на Апелативен съд-София.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети