Камара боклук до блока на общинския съветник Пехливански в жк „Бистрица” расте и не старее

DenNews.bg
20.03.2014
размер на текста:

Нерегламентирано сметище тормози живущите в жк “Бистрица” в Дупница, алармираха възмутени граждани. При блокове 69, 70 и 71 в най-големия квартал в града от години се изхвърлят безразборно строителни материали и други отпадъци на метри от контейнерите, които са поставени именно с тази цел. Така сметището расте, но не старее, тъй като всекидневно е захранвано с нови и нови боклуци.
Живущи в района негодуват, както от свои съседи, изхвълящи боклука си на нерегламентираното сметище, така и от бездействието на работниците на сметепочистващата фирма, които с лека ръка подминавали въпросното място.
В близост до камарата отпадъци живее и общинският съветник от БСП Георги Пехливански, който е особено активен на сесии, но никога не е поставил въпроса, чудят се съседите му.
Гражданите се надяват от общината да вземат мерки, да почистят мястото и след това да бъде поставена специална табела, която изрично да забранява изхвърлянето на отпадъци извън контейнерите.
Впечатление правят и незаконните гаражи на общинско място около същите тези блокове. От години до детската площадка там са разположени поне 10 гаража, които според гражданите, не разполагат с никакви документи и по този начин се ощетява общината.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети