Хванаха Лапача старши с незаконно оръжие и боеприпаси

DenNews.bg
19.03.2014
размер на текста:

Николай Лапачки-Лапача е заловен с незаконно притежавано оръжие и боеприспаси. Той е известен в Дупница и региона, като извършител на редица криминални деяния, осъждан е и е лежал няколко пъти в затвора, а в момента изтърпява наказание „пробция”, което включва срещи с пробационен служител и психолог.
60-годишнит Лапач е заловен при проверка на лекия му автомобил “Нисан” в местността „Дренски рид”, малко над семейната къща на фамилията в Градската градина. От него са иззети ловната пушка ИЖ и 12 боеприпаса.
Лапача е баща на един от известните дилъри на дрога, също осъждан, Георги Лапачки-Малкия Лапач. Бащата също е лежал за наркотици, както и за поставена пред дома на Петър Тонев бомба. Най-запонящият се случай с участието на Лапача старши е от 2001-а година. Тогава пред дома на Лапачки се разиграва филмов екшън с участието на застреляния по-късно Ангел Стефанов-Гяволето. Той атакува Николай и брат му с 11 свои хора, двамата отвръщат със стрелба. Хората на Гяволето пък ги атакуват с гранати. При престрелката са ранени хората на Иво Карамански Георги Чочов-Лестъра и Мирослав Иванов.
Вчера Лапача е задържан за 24 часа с полицейска мярка. По случая е започнато досъдебно производство в РУП Дупница.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети