Босът на Лудогорец след 0:3: Ще гоним Шампионската лига

DenNews.bg
14.03.2014
размер на текста:

„Ако не успеем тази година, ще опитаме да влезем в групите на Шампионската лига догодина. Ще продължим да се борим. Ние играем офанзивно, ние нямаме защитници. Играем за победи, което ни коства и голове“, заяви собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев веднага след загубата с 0:3 от Валенсия.
Домусчиев не бе отчаян от резултата, а отчете реалната ситуация. „Опитах се да бъда по-спокоен, помогна ми много и разговорът с Фабио Капело и нещата които коментирахме. Стигнахме едно ниво, при което класата си каза думата. Отбор, който с 2 положения прави 3 гола. Бюджет от 120 милиона евро, притежават състезатели, за които само можем да си мечтаем. Не мога да кажа, че нашият отбор не игра, имахме положения, явно може би ни трябваше малко повече късмет. Самите колеги от Испания ни казаха, че е бил здрав мач, бяха впечатлени“, каза още Домусчиев, цитиран от Гонг.
„Постигнахме много, трябва да сме реалисти, с нашия скромен бюджет да стигнем до тук не е малко, но това не значи че другата година няма да се стремим да стигнем повече. Боли ме, не обичам да разочаровам хората, феноменална публика, от техния клуб останаха много впечатлени, казаха 'как може толкова публика и толкова координирано да викат'. Радвам се, че доведохме много хора на стадиона“, продължи коментара си босът на Лудогорец.
Относно българските фенове, които не подкрепят разградския тим, Домусчиев каза: „Да са живи и здрави, това е въпрос на култура и интелект. Винаги има такива хора, всеки има право на мислене. Важното е, че на стадиона дойдоха 43 хиляди зрители. Няма как, яд ме е.“
На въпрос, колко ще спечели Лудогорец от Лига Европа, босът отговори: „Въобще не съм го мислил, знам, че близо 7 милиона евро са ни приходите от Лига Европа, пари, които сме ги докарали отвън към България, които ще са за стадиона и за разширяване на тренировъчната база. Ще останат и ще носят плюсове на България. Ние се опитваме 3 години откакто сме във футбола, да се държим нормално, по правилата, както е на Запад. Не смятаме да го променяме като политика. Може да има криза, това е част от играта. Важното е да запазим поведение.“
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети