Общински сгради в Дупница остават на тъмно

DenNews.bg
11.03.2014
размер на текста:

По случай шестото издание на глобалната инициатива Часът на Земята на международната природозащитна организация WWF, община Дупница организира мероприятия в два последователни дни.
На 28 март (петък) от 13 часа ще се проведе конкурс за най – идейна детска рисунка на тема “Да опазим своята природа и нейните богатства”. Участниците в конкурса са разделени в три групи, а най- добрите рисунки ще бъдат изложени в партера на община Дупница.
На 29 март (събота) от 20:30 до 21:30 часа ще бъде изгасено фасадното осветление на общината и всички представителни културни обекти в знак на съпричастност.
Община Дупница приканва всички граждани да се включат в инициативата, като в рамките на 1 час изключат домашното си осветление.
Също така на 29 март (събота) от 20:30 часа на пл.”Свобода” пред сградата на община Дупница ще бъдат пуснати летящи фенери, като всеки който желае може да присъства на мероприятието.
Часът на Земята е глобална кампания, която има за цел да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага. Крайната цел на кампанията е да подтикне хората към реални действия. Провежда се всяка година в последната събота на месец март.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети