Вергил Кацов: Днес ОбС взе правилното решение за Дупница

DenNews.bg
07.02.2014
размер на текста:

Днес Общински съвет взе правилното решение, както за сегашното състояние на община Дупница, така и към бъдещето. Така вносителят на предложението, превърнало се днес в решение за поемане на нов облигационен заем, Вергил Кацов от ОДБ коментира ситуацията.
Както ви съобщихме, община Дупница ще поеме нов заем от 1 750 000 евро, каквото бе предложението на Обединения демократичен блок, а не 3 000 000 евро-предложение на кмета Методи Чимев.
„Предложеният от нас заем е с 1 милион по-малко в сравнение с този, предложен от кмета Методи Чимев. Освен това заемът на Чимев щеше да освободи 700 000 лв., а чрез нашето предложение се освобождават на 1 200 000 лв. Така ще има средства за спорт и култура, за селата, за съфинансиране на проекти”, обясни Кацов.
Председателят на групата на ОДБ в Общински съвет си пожела на сесията, на която ще бъде гледан бюджета за 2013 г., представителите на спорта, културата и селските кметове да бъдат активни, както на днешното заседание.
„Надява се, че тогава също ще защитават позициите си, защото именно с бюджета се решава кой какви средства ще получи”, посочи още Вергил Кацов.
Днешното решение несъмнено ще доведе до пореден ремонт в проектобюджета за тази година.
Веднъж той бе изготвен под условие, че заемът ще бъде поет. След като това не се случи на първата сесия, сметките бяха променени и спорт и култура се оказаха със субсидия нула. Сега финансистите на общината- зам.-кметът Олга Китанова и главният финансист Павел Петров отново ще коригират заложените за тази година цифри. Едва след това ОбС ще гласува бюджет’2014.
Към реалното поемане на дълга пък ще се пристъпи най-рано след три месеца, толкова време ще бъде нужно за подготовка на процедурата.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети