Станислав Павлов: Днес ОДБ помогна в замитането на следите от 2 г. некомпетентно управление

DenNews.bg
07.02.2014
размер на текста:

„Днес Обединеният демократичен блок помогна на ГЕРБ да замете следите от 2-годишно некомпетентно управление в община Дупница”. Така местният лидер на БСП Станислав Павлов обясни отрицателния си вот и общото решение на левите да не подкрепят предложението за поемане на нов заем. Както писахме, местният парламент днес взе решение да бъде поет облигационен заем, но не в размер на 3 000 000 евро, каквото бе предложението на кмета Методи Чимев, а 1 750 000 евро - предложено от ОДБ.
И на днешната сесия левите продължиха да отстояват позицията си, е решението за заем е крайно и не бива да идва преди пълна проверка на харчовете от началото на управлението на Чимев и отчета за изпълнението на бюджета за 2013-а година. И БСП, и колегите им Лидер настояваха решението да не бъде взето и преди да се види какъв ще бъде отговорът от финансовото министерство на молбата на община Дупница за финансова помощ.
Левите настояват отговорните за бедственото положение не само да бъдат изяснени чрез тази проверка, но и наказани. Това становище бе подкрепено и от Владимир Владимиров от Лидер, който днес бе избран за председателстващ на сесията.
Владимиров посочи, че Икономическата комисия към ОбС, на която той е председател, също има становище, че виновните трябва да бъдат наказани. Той изрази и опасение, че без помощ от държавата общината ще влезе в порочен кръг от заеми.
„Затова трябва да се отиде заедно с депутатите при финансови министър и да се поиска помощ от правителството”, настоя Владимиров.
Според кметът обаче, ако режимът на работа на екипа му бъде продължен общината ще успее да навакса задълженията и да излезе от бедственото положение и порочния кръг на нуждата от заеми.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети