Босът на Монако щял да купи наш футболен отбор

DenNews.bg
07.02.2014
размер на текста:

Босът на Монако Дмитрий Риболовлев е проявил интерес към закупуването на контролния пакет акции на нашия Черноморец. Сензационната новина е разпространена от руски медии, цитирани от сайта Е-Бургас и вестник “24 часа”. Милиардерът, който само преди дни купи българската звезда Димитър Бербатов, вече е имал среща в Москва с мажоритарния собственик на "Петрол Холдинг" Кирсан Илюмжинов. Двамата свръх богаташи са обсъждали съвместни бизнес проекти.
Илюмжинов е разкрил идеята си за строителство на огромния спортен комплекс "Черноморец Арена", разположен върху 140 декара, който заради липсата на инвеститори бе замразен през 2009 г.
Риболовлев е проявил интерес към проекта, който по предварителни разчети трябваше да глътне почти 1 млрд. лева. Собственикът на Монако се е поинтересувал и от цялостното финансово състояние на бургаския футболен клуб. Милиардерът е изразил готовност да изкупи акциите на "Петрол Холдинг" в дружеството, които се равняват на 50 процента. Останалите 50 са собственост на община Бургас, която участва с апортна вноска.
В Черноморец обаче поне засега не е достигнала такава информация. "Не съм запознат с намеренията на "Петрол Холдинг", лаконичен беше пред „24 часа" изпълнителният директор на клуба Пламен Киряков.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети