Вече няма измъкване – боят Пулев vs. Кличко е сигурен

DenNews.bg
06.02.2014
размер на текста:

Звездата на България в профи бокса Кубрат Пулев е близо до осъществяване на своята цел №1. Боят на Кобрата със световния шампион Владимир Кличко в края на годината може да се смята за сигурен, съобщава специализираният сайт boxingnews24.com. Двамата ще се срещнат на ринга най-вероятно през септември или октомври. Преди това Пулев ще трябва да защити интернационалния си пояс на IBF през април, а с това и званието да е претендент за световната титла.
Украинецът също ще трябва да преодолее едно препятствие - Алекс Ляпай на 26 април. Нещо, в което самият Владимир Кличко няма и капка съмнение. "Не ме винете, ако този мач бъде воден само от мен и върви само в моя посока. Ляпай е добър боксьор, мотивиран е и в идеална възраст - на 34 години е. Но аз съм готов и не се съмнявам в победата", отсича Кличко пред "Гардиън".
"Добрата новина е, че Кличко ще срещне наистина добър опонент по-късно през тази година, когато ще защитава титлата си във версия IBF срещу Кубрат Пулев. Това ще е най-равностойнният му мач от доста дълго време. Залозите са 50-50, стига българинът наистина да е способен да извади най-доброто, което умее", пък е коментарът на boxingnews24.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети