Бойците на Марек страховити – 10 победи от 11 мача

Константин Соколов
25.02.2014
размер на текста:

Бойците на Марек за пореден път показаха класа, като на състезанието по ММА за аматьори в София буквално смазаха конкуренцията. Тримата дупничани Мирослав Димитров, Стефан Йорданов и Николай Здравков смаяха специалистите, като постигнаха 10 победи от 11 мача и спечелиха два златни и един сребърен медал.
В категория до 66 кг Мирослав Димитров е окичи със сребърно отличие, въпреки че трябваше да замести двама титуляри от отбора и така заслужи похвалите мениджъра Минко Минков.

Димитров стигна до финала, след като приключваше срещите си с технически нокаут, но в последната битка отстъпи по точки и остана със среброто. Стефан Йорданов пък влезе в историята, донасяйки първа титла по ММА на село Джерман. Той записа 4 бързи победи над представители на водещи клубове у нас от София, Монтана и Стара Загора и заслужено спечели златния медал.


Истинска атракция на турнира пък бе представителят на Марек в категория до 84 кг Николай Здравков. Той стъпи на най-високото място на почетната стълбичка, след като във всичките си мачове победи след зрелищни размени на удари и отказване на съперниците.


Според мениджъра Минко Минков главна роля за успехите на неговите питомци на турнира в столицата е изиграла най-вече спойката между двамата треньори Кирил Чакъров и Симеон Димитров.

Минков изтъкна и факта, че целият отбор подкрепя даден състезател, когато му предстои турнир. „Всеки в клуба, който присъства на тренировките, независимо дали е треньор, състезател или родител има заслуга за успехите”, отбеляза Минко Минков.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети