Където е трупало, пак трупа: Наследство на мърлячи при пазара в Дупница уплаши Чимев

DenNews.bg
25.02.2014
размер на текста:

Нерегламентирано сметище с дългогодишна история вдигна кръвното на кмета на Дупница Методи Чимев, след като изпратена от общината група работници попаднала на тонове боклук. Проблемът е добре познат на живеещите в района на пазара, тъй като ската от високите блокове на жк Дупница към кооперациите на улица „Св. Иван Рилски” от години се използва за бунище, но благодарение на камуфлажа от храсталаците и дърветата остава скрито за очите на минувачите.
Работниците, изпратени да подрежат и разчистят растителността попаднали на сметището. Всъщност то е образувало нерви на поне двама от предшествениците на Чимев. Боклучарникът бе почистван и в мандата на Първан Дангов и в този на Атанас Янев, но упоритостта на мърлячите го възражда за все по-кратки срокове.
"Това е недопустимо наистина. Знаете ли какви болести могат да се развият там, ако не са се и вече развили. Разпоредил съм веднага да се започне почистване, макар терена да не дава възможност за използване на техника и ще отнеме поне седмица-две", заяви Чимев.
Проверката показа, че там има и частен имот, който също се използва за боклучарник. На собственика пък ще бъде съставено предписание да почисти терена в срок.
Обмисля се вариант и за поставянето на ограда, която да предотврати порочната практика.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети