Селски кмет от Дупнишко вдигна дрегера до рекордните 4,66 промила с глътка „минерална вода”

DenNews.bg
24.02.2014
размер на текста:

Кметът на дупнишкото село Баланово влезе в криминалната история, като качи дрегера до рекордните стойности от 4,66 поромила алкохол в издишания въздух.
52-годишния Явор Митов, избран от листата на партия Лидер, е спрян от пътни полицаи в друго дупнишко село Крайници в нощта на петък срещу събота. И макар, че логиката повелява с такова съдържание на алкохол, човек да е вече пътник към ония свят, кметът бил адекватен и спрял на полицейската палка.
На големия въпрос как се прави такъв рекорд и как въобще се оцелява, отговор за DenNews.bg даде самият Явор Митов.
„От чиста глупост и разсеяност стана това. Бях пил безалкохолно и устата ми беше пресъхнала. Тръгвах си от Крайници за Баланово, а на вратата в колата винаги имам бутилка в минерална вода. Като се качих, надигнах шишето и докато се усетя, че това е ракия преглътнах една здрава глътка, но втората изплюх. Не съм се замаял, не се чувствах пиян, защото е една глътка и подкарах. След няма и 50 метра ме спряха полицаите. Така си беше, аз обясних на полицаите. Тази стойност е толкова висока, защото току що бях изпил ракията. Нали иначе не трябваше да съм жив...”, обясни Митов, а въпросът ни що за кален купонджия е леко го обиди.
Бутилката с ракия пък му била подарък от възрастна фенка.
„Преди седмица една баба ми подари ракията, а съм забравил че съм я оставил на вратата”, обяснява още кметът рекордьор.
Срещу него е образувано бързо полицейско производство в РУП Дупница.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети