Бобовдолец влиза в затвора за домашно насилие, пребил и изнасилил жена си дни, след като тя получила съдебна защита

DenNews.bg
20.02.2014
размер на текста:

Мъж от Бобов дол влиза в затвора за оказано домашно насилие над съпругата си. Само десет дни, след като Районен съд-Дупница издал заповед за незабавна защита на съпругата, забраняваща на побойника да се доближава до жена си и да живее в семейното жилище, той нахлул в общия апартамент, пребил и изнасилил жена си. Два дни по-късно, на 19 септември, насилникът отново нахлул в апартамента и сменил ключалката на външната врата.
По обвинението за побой и нахлуване в апартамента Районен съд-Дупница постанови присъда е от 1 г. и 6 месеца, като А.К. трябва да излежи една година при първоначално строг режим в затворническо общежитие от закрит тип – затвор.
По обвинението за изнасилване, предшествано от побой, съдът определи наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 години, като при приспадането от 1/3 от наказанието същият следва да изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година и 4 месеца, също при първоначално строг режим.
Постановеното крайно наказание е от 2 години затвор, като при приспадането от 1/3 от наказанието същият следва да изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година и 4 месеца при първоначално строг режим.
Освен това А.К. трябва да изплати обезщетение в размер на 1000 лв. на съпругата си за причинените й неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от датата на извършване на деянието – 17 септември 2013 година.
Насилникът, за което това не е първа присъда, трябва да заплати 150 лв. разноски по делото и 700 лв. адвокатски хонорар.
Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15 дневен срок пред Окръжен съд-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети