Чимев връща бюджет’2014 за ново разглеждане в ОбС

DenNews.bg
14.02.2014
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев отговори със смях на въпроса ни бламиран или спасен от примка се чувства след днешната сесия на ОбС.
Както ви информирахме, след отхвърлянето на проектобюджета за тази година от БСП коментираха, че ГЕРБ бламират градоначалника, а от ГЕРБ пък отговориха, че така са спасили Чимев от примка.
„Няма значение как се чувствам, важно е какво се случва с общината. При така предложения вариант влизахме в пожелателната форма, която няма никаква сигурност дали ще бъде осъществена. Така погледнато поведението на съветниците от ГЕРБ може да се тълкува като спасяване, т.е. те възпряха влизането в един неосъществим към сегашната ситуация бюджет”, обясни кметът.
Както ви съобщихме, проектобюджетът на градоначалника бе променен с предложение от групата на ОДБ, според което бяха заложени 450 000 лв. за спорт култура и селата.
„Със сигурност ще върна докладната за ново разглеждане. Общината ще работи по бюджет’2013, но големият проблем ще дойде при поемането на новия облигационен заем от 1 750 00 лв.”, фокусира вниманието към важната последица от случилото се днес градоначалникът.
„Липсата на бюджет за годината води до редица процедурни проблеми, но най-важното е, че като дойде време за актуализацията на бюджета –какво ще бъде актуализирано? Къде ще се отбележи насочването на средства? Нали се сещате, че това няма как да стане в стария бюджет”, обясни още Чимев.
На няколко пъти на днешната сесия на ОбС той подчерта, че предложеният от него бюджет е консервативен, но реалистичен на фона на финансовия колапс на общината. Но насочването на допълнителни средства може да се случи при актуализация след постъпването на средства от заема.
Пред съветниците днес Чимев изтъкна, че въпреки ограничения финансов ресурс, в проектобюджета не е предвидено увеличение на данъците и таксите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети