Чимев подписва договора за Центъра за настаняване следващата седмица

DenNews.bg
12.02.2014
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев получи покана от Агенцията за социално подпомагане за сключване на договор за новоизградения Център за настаняване от семеен тип. Договорът предстои да бъде подписан през следващата седмица.
Както писахме, назначаването на 10-те души персонала бе планирано да се случи до края на месец януари, но заради забавянето на подписването на договора, това не се случи.
Сумата на договора е 219 925,50 лева, което представлява пълната издръжка– заплати, консумативи и т.н. за 19 месеца. След изтичането на този срок, центърът ще продължи работа на държавна издръжка.
“След като подпишем договора ще стартираме процедурата по набиране на персонал. Те ще имат 3 месеца подготовка за работа в такъв тип заведение. За някои може да е незначителна бройката на работните места, които реално сме осигурили, но това
са все пак пари за 10 семейства. Казвали сме го, че ние се борим за всяко едно възможно откриване на работно място”, обясни зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев.
Проектът на община Дупница бе одобрен в края на 2012 г.,
а строително-ремонтните дейности и оборудването приключиха за по-малко от 10 месеца. Самото откриване бе в средата на месец декември миналата година.
Центърът в Дупница е сред първите 5 в страната, които са напълно изградени и очакваха сключването на договор с Агенцията за социално подпомагане, за да премине към дейност. В центъра ще бъдат настанени постоянно 12 деца,
както и 2 при спешни случаи.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети