Изчезналите в Мексико студенти са били убити

DenNews.bg
09.12.2014
размер на текста:

Изчезналите преди повече от два месеца студенти са били убити, обяви главният прокурор на Мексико Хесус Мурильо Кара. „Няма никакви съмнения, че през онази нощ (26 септември) студентите са били убити”, заяви Карам пред Televisa.
По думите му, сега най-трудното е да се определи колко от убитите студенти са били запалени край град Кокула, където бяха намерени обгорели останки от човешки тела.
Студентите са били похитени в град Игуала. Твърди се, те че са били заловени от полицията, а впоследствие са предадени на групировката „Единни воини". Това е станало когато младежите са се опитвали да проведат демонстрация срещу образователната реформа.
По заповед на бившия кмет на Игуала Хосе Луис Абарка, студентите са били нападнати, като шестима са били убити на място, а 43-ма се смятат за изчезнали.
По-рано Карам заяви, че заподозрени по делото за изчезването на студентите, са направили самопризнания за убийството на група хора, както и че са запалили няколко от жертвите.
В неделя властите потвърдиха, че останки, намерени край Кокула, принадлежат на единия от похитените студенти. Заключението е направено на базата на ДНК експертиза. Източник: news.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети