600 млн. лв. са изплатени на вложители в КТБ до 12 часа

DenNews.bg
04.12.2014
размер на текста:

600 млн. лв. са изпатени до 12.00 часа днес на вложители във фалиралата КТБ. Малко над 16 000 вложитли са се разпоредили с гарантираните си влоговете.
Процесът върви гладко, банките са осигурили необходимите служители и организация, така че да няма проблеми. Това заяви председателят на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков, цитиран от БГНЕС.
"Всичките пари са осигурени, цялата сума на гарантираните влогове в КТБ е осигурена, никой не трябва да има съмнение, че няма да има пари", заяви още той и подчерта, че процесът е започнал нормално, в нормален порядък, благодарение на добрата комуникация с Министерство на финансите, БНБ, търговските банки и всички други участници в процеса. По думите му ролята на МВР също е съществена в процеса, тъй като те осигуряват сигурността на вложителите.
Миленков отправи призив към вложителите да не теглят парите си в брой, с оглед на сигурността им. Това е моментът, в който да докажем като фонд, че може да се справим с подобна негативна ситуация, това е и тест за банковата система, каза Миленков.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети