Проблеми за Марек Юнион-Ивкони преди мача в Испания

DenNews.bg
03.12.2014
размер на текста:

Преди 2 години Марек и КАИ отново бяха съперници в Шампионската лига. Снимка: DenNews.bg

Българският волейболен първенец Марек Юнион-Ивкони играе третия си мач от Шампионската лига утре. Дупничани гостуват на испанския КАИ Теруел, с който бяха в една група и преди 2 години. Тогава двата тима си размениха по една победа.
Сега ситуацията е по-различна, а неволите за Марек започнаха още с пътуването за Испания. Заради стачката на пилотите от Луфтханза вчера волейболистите отлетяха по две трасета - едните през Майорка, другите - през Цюрих. Отборът се събра във Валенсия, откъдето отпътува към Теруел. Другата неприятност е свързана с липсата на основен играч, какъвто е центърът Венци Трифонов. За съжаление той ще отсъства до края на сезона, след като претърпя операция на рамото. Негов заместник на полето се очертава да бъде Павел Душков.
Въпреки проблемите настройката в Марек Юнион-Ивкони е да спечели нещо от предстоящия мач. Утрешният съперник не е от нивото на останалите два отбора в група В - Ястржебски Вегиел и Локомотив (Новосибирск). Дотук и Марек, и КАИ имат по 2 загуби и геймова разлика 1:6.
"Сега отборът ни е доста по-различен в сравнение с преди 2 години, когато също играхме с испанците. Аз обаче очаквам добро представяне от наша страна и да вземем каквото е възможно. Ясно е, че сега имаме по-голям шанс за успех, отколкото в първите два мача с Ястржебски и Локомотив. КАИ е отбор с не много висок ръст, но компенсира с бърза игра. Радостното е, че вече ние се посъвзехм и играем все по-добре”, бе обобщението на треньора на Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов.
Срещата е утре от 21.15 часа българско време. Днес от 19 ч. спорят фаворитите Ястржебски Вегиел и Локомотив (Новосибирск), като домакин са поляците.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети