В Белгия пропищяха от наши цигани, по 10-20 автобуса пристигат на ден

DenNews.bg
03.12.2014
размер на текста:

За ромско нашествие в Белгия алармира градската управа на Гент. От общината търсят помощ от България, тъй като нашите цигани им стрували прекалено много. Като техен пратеник пристигна у нас зам.-кметът Ресул Такмаз, който пък е от турски произход. Имиграция винаги е имало и ще продължава да има, коментира той, цитиран от Блиц. Такмаз разказа, че преди години е имало инвазия от турци, но сега, след разширението на Изток, в Европа е възникнал проблем за услугите, които белгийците предлагат като кметство.
По думите на зам.-кмета на Гент проблемите са свързани със социалната система. „Тези хора също трябва да бъдат защитени, да бъдат допуснати на пазара на труда, да бъдат защитени“, подчерта Ресул Такмаз. Проблемът се състои в тази взривообразна експанзия и ние не можем да поемем този огромен брой емигранти. Защото това не е само проблем на местната община, обясни Такмаз. Трябва да убедим тези хора, че бъдещето им не е някъде по света, а тук, в България, и те са проблем на ЕС, той трябва да инвестира, подчерта заместник-градоначалникът на Гент.
По 10-20 автобуса пристигат на ден в Гент, а Ресул Такмаз е у нас, за да каже на наши кметове, че има възможност да работят съвместно. „Не е толкова розово положението в Гент. Не е така, че като дойдеш и застанеш на опашката, да ти дадат 2000 евро“, заключи заместник-кметът на белгийското градче.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети