ОбС-Бобов дол с нов председател

DenNews.bg
03.12.2014
размер на текста:

Общински съвет-Бобов дол се оказа с нов председател, в лицето на адвокат Елза Величкова.
Досегашният шеф Огнян Зарев подаде оставка на вчерашната сесия на местния парламент и светкавично постът бе зает отново от представител на Лидер, които се радват с бетонирано мнозинство невиждано от годините преди 1989 г.
Мотивите за оставката, посочени от Зарев, са лични. Според коментарите обаче на досегашния председател му е дошло времето да бъде бутнат и от този пост, след като преди месеци се раздели с шефския пост във „Въгледобив”. И на двете места началник на Зарев беше енергийния бос Христо Ковачки, макар в ОбС това да бе неофициално-чрез доверието или недоверието на съветниците от Лидер. Зарев остава редови общински съветник.
Елза Величкова бе избрана с гласовете на осем съветници, като двамата представители на ГЕРБ не се включиха в гласуването.
Новият председател ще бъде на непълно работно време, както бе до момента. Тя ще работи на 4-часов ден, а заплатата й ще бъде около 850 лв., наполовина от възнаграждението от 1700 лв., което Зарев взимаше.
Всъщност заплатата на ОбС-шефа е една от най-въртените теми от общинските съветници в Бобов дол.
В началото на мандата Зарев заяви, че ще работи без заплата, но след уволнението от „Въгледобив” дясната му ръка Валери Радлев предложи председателят да взима заплата. За вчерашната сесия Радлев отново бе входирал докладна с искане за промяна на правилника на ОбС, според която председателят отново да работи без заплата. Това предложение обаче не бе прието.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети