Осъдиха за присвояване бивша шефка на търговския отдел в община Бобошево

DenNews.bg
16.12.2014
размер на текста:

Бивша шефка на отдел „Стопанска дейност и търговия” в община Бобошево бе призната за виновна по обвинение за присвояване, осъществено чрез фалшифициране на официален документ.
Постановената от Районен съд-Дупница присъда за Надка Ганева е условна, в размер на 1 г. с 3-годишен изпитателен срок.
Престъплението Ганева извършила в периода от месец януари до месец март 2004 г. Според разследването, тя е присвоила 13 000 лева от търговци в общината, които дали на нея парите като такси за издаване на разрешителни за продажба на алкохол и цигари. След като случаят започнал да се разплита, тя внесла в касата на общината 7 000 лева. Така в обвинението посочената присвоена сума е 6003 лв. – собственост на община Бобошево. За да прибере парите, вместо да го отчете към общинската хазна, Ганева фалшифицирала регистъра за търговски обекти.
Съдът забрани на Гнева да заема материално отговорна длъжност и да упражнява професия или дейност свързани с управлението и разпореждането с материални и парични ценности за срок от три години.
Тя трябва да плати на община Бобошево сумата от 6003 лв, представляваща обезщетение за имуществени вреди ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането до окончателното им изплащане.
Освен това тя трябва да заплати 412 лв. разноски по делото и 240 лв. държавна такса.
Присъдата може да бъде обжалвана пред Кюстендилски окръжен съд.

 

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети