Община Дупница получи безвъзмездно микробус за инвалиди

DenNews.bg
16.12.2014
размер на текста:

Община Дупница получи безвъзмездно микробус с пробег от едва 400 метра по проекта за социално включване. Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин връчки ключовете на ръководителя на проекта в Дупница Нина Александрова.
Министър Калфин подчерта, че големият мащаб на проекта ще позволи на общините да осигурят на семействата и децата в нужда интегрирани услуги, адаптирани за всеки отделен случай. Проектът се реализира със заем от Световната банка в размер на над 61 млн. лева.
Специализираното возило е оборудвано с автоматична електронна инвалидна рампа, подвижни степенки и други удобства. Първият от общо 44-те возила бе доставен тази сутрин в Дупница. Кметът Методи Чимев веднага след като прие уникалното возило се запозна с възможностите му, тъй като до сега в Дупница не е имало подобен автомобил.
Припомняме, че общият брой на специалистите, които ще бъдат назначени по този проект в Дупница са 68. До настоящия момент по този проект работят 30 души, като поетапно ще бъдат разкрити още 38 места за различните услуги.
"Изключително удовлетворен съм от тази придобивка. Тя ще улесни много всички ни в работата със семействата и децата. Благодаря на колегите, които работеха и продължават да работят по този проект. Услугите са изключително важни, а не е за подценяване и фактът, че се разкриват не малко работни места на фона на цялостната безработица в страната и това няма как да не носи задоволство", коментира Чимев.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети