Сертов е видян за последно в автомобила си, теглил е пари в близост до НДК

DenNews.bg
10.12.2014
размер на текста:

За последно бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който е обявен за издирване, след като изчезна в петък, е засечен с автомобил "Опел Астра" – светлосив металик, модел 2009 година, с регистрационен номер СА 2987 РМ, съобщи началникът на СДВР Младен Маринов на брифинг днес. Сертов е изтеглил пари в района на НДК и след това следите му се губят.
Сертов е изтеглил сума пари, която не е необичайно висока за начина на живот, който е водил.
Този факт може да ни помогне да установим движение на издирвания в определен диапазон от време, разясни Маринов, който не пожела да уточни колко точно пари е изтеглил ексшефът на ДАНС.
Все пак от брифинга стана ясно, че в подобен размер Сертов е теглил два пъти месечно.
Полицията обмисля възможността, при подходящи метеорологични условия, да търси Сертов с хеликоптер в Южна България, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той допълни, че до предположенията полицията е стигнала след разговори с близки на Сертов, които казали, че той ходел в този край на страната.
Нямаме данни Петко Сертов да е имал финансови проблеми, посочи Лазаров.
Когато напуснал дома си в петък, Сертов не е взел дрехи със себе си. Носел само всички лични документи, в това число и международния си паспорт. Затова полицията проверява всички гранични пунктове, но досега няма данни Сертов да е регистриран да влиза в съседна на България страна. Няма данни той да е носел лично оръжие, няма и данни да е бил болен. От МВР нямат информация също за извършено престъпление срещу Сертов. Съпругата му обяснила пред органите на реда, че не му се случва за първи път да си остави мобилните телефони вкъщи.
Разследващите проверяват и възможността Сертов да си е купил самолетен билет. Един от навиците му обаче бил да шофира сред природата.
Петко Сертов е имал навика да пътува в труднодостъпно местности, за да се разтовари от стреса – работи се и по версия за ПТП, коментира заместник-главният секретар на МВР Георги Костов.
Не изключваме варианта да е напуснал страната, без ние да имаме данни за това, допълни той. Съществува вероятност издирваният да се нуждае от помощ.
Колата на Сертов за последно е засечена в центъра на София, но от полицията не разполагат с категорични факти в каква посока е поел. Продължава работата по установяване и изземане на видеозаписи от общински и частни камери в района.
От МВР призоваха всички граждани, които имат информация за местонахождението на автомобила, да я предоставят чрез системата на телефон 112 към СДВР.
Сертов беше обявен за национално издирване в събота на обяд, след като съпругата му подала сигнал. От вчера вече го търси и Интерпол. Това е най-бързата процедура за обявяване за издирване чрез Интерпол до момента.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети