Мераклия за джихадист се отказа от ИД, карали го да мие тоалетни

DenNews.bg
01.12.2014
размер на текста:

Индийски студент, който пътувал до Ирак, за да се присъедини към групировката Ислямска държава, се завърнал вкъщи, след като джихадистите го карали да чисти тоалетните и да върши друга слугинска работа, съобщава АФП.
23-годишният Ариб Маджид отпътувал за Ирак с трима негови приятели през май месец на фона на опасенията на властите, че джихадистите от Ислямска държава се опитват да наемат много от младите мюсюлмани в Индия.
Студентът, който учил за инженер, отлетял от дома си за Мумбай в петък, където бил арестуван и са му повдигнати обвинения за престъпления, свързани с тероризъм.
Младият мъж заявил пред служителите на Националната агенция за разузнаване, че бил изолиран от джихадистите да върши работа като чистене на тоалетни, вместо да участва във всекидневните офанзиви, както самият той искал.
Маджид се обадил на семейството си и заявил, че иска да се прибере вкъщи, страдайки от рана от куршум, за която не получил адекватна медицинска помощ.
„Едва след като ги помолих, бях закаран в болница", заявил мъжът пред разследващите. „Нямаше нито свещена война, нито следваха някоя от проповедите в свещената им книга", разказва още той. Източник: news.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети