Аз не съм мезе! Прасе надви 17 лъва

DenNews.bg
06.11.2014
размер на текста:

Аз не съм мезе за вечеря! Може би точно това си е мислило гривесто бодливо прасе, което се опълчи и надви цели 17 лъва. За случаят в южноафриканския резерват „Лондолози” пише в. "Дейли Мейл".
Героичната постъпка е заснета от гледач в резервата. На кадрите се вижда как цял прайд заобикаля бодливото прасе през нощта на открито място в саваната, но вместо да се предаде на гладните лъвове, то насочва към тях бодлите си.
Разтърсвайки опашката си, животинчето създава разсейващи шумове. След това скача назад към всеки приближил се прекалено близо до него лъв, докато хищниците не се отказват.
Видеозаписът с неравния бой е гледан вече от над 350 000 души в сайта за видеосподеляне YouTube.
Гривестите бодливите прасета тежат от 15 до 30 кг. Бодлите им са покрити с твърди плочки кератин. Убождането с тях е много болезнено и може да причини и инфекция.
По главата и гърба имат светли дълги бодли като гребен. Те са им най-полезни в бой, защото при контакт остават забити в нападателя. Известно е, че гривести бодливи прасета са убивали лъвове, леопарди, хиени и дори хора.
Прасето от това видео обаче заслужава адмирации, тъй като има насреща си не един и два хищника, въпреки това обаче не губи самообладание и успява да отбие атаките на цял прайд.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети