Константинов с най-много подкрепа за лидер на ГЕРБ-Дупница, номинирани са още Чимев и Гущеров

DenNews.bg
05.11.2014
размер на текста:

Кметът Методи Чимев, бившият депутат Емил Гущеров и настоящият председател на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов получиха номинации за лидер на общинската структура.
Най-много от присъстващите 90 души на отчетно-изборното събрание, което се проведе снощи, са дали подкрепа за Константинов.
Припомняме, че той пое поста в края на месец март тази година, като бе назначен от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Тогава не се проведе изборно събрание, тъй като предишният местен лидер Емил Гущеров получи по-висок партиен пост в областното ръководство и Константинов бе назначен да приключи мандата на бившия депутат.
Само няколко месеца начело на ГЕРБ в Дупница обаче превърнаха Константинов в един от най-влиятелните партийни лидери на общинско и областно ниво, а подкрепата за него вътре в общинската структура е безспорна, щом името му е посочено за лидер почти единодушно от делегатите.
Припомняме още, че Константинов работеше за ГЕРБ от дълги години, но стана член на партията в началото на тази година- след като напусна поста на председател на Общински съвет в Дупница

Заместник-кметът Крум Милев пък е получил най-много гласове за номинацията му за организационен секретар. Другите номинирани са поста са Ивайло Константинов и координаторът към партията Росен Тимчев.
15 души са получили номинации за членове на общинското ръководство на ГЕРБ, като от тях ще бъдат избрани 7.
Всички решения са в ръцете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която взема предвид получената за кандидатите подкрепа, но това не е определящо за крайния избор.
На събранието вчера официално е стартирала подготовката за местните избори, а направеният анализ на резултатите от парламентарния вот е приключил с положителна оценка, както за работата на структурите, така и за постигнатите резултати.
Делегатите са взели решение да предложат на групата общински съветници в местния парламент да предложат име за председател на ОбС-Дупница.
Припомняме, че след като Константинов напусна поста и Общински съвет, правилникът бе променен и бе въведен ротационен принцип. До момента единствен председател по новите правила за 6 месеца бе Владимир Владимиров от Лидер. След изтичането на мандата му ОбС не успя да избере нов председател и функцията се изпълнява от заместникът, избран по времето на Владимиров, Силвия Овчарченска.
Отчетно-изборни събрания текат във всички общински структури на ГЕРБ в областта.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети