Д-р Попниколов: За мен е важно, че групата на ГЕРБ ме подкрепи, а БСП да отговарят пред техните симпатизанти

DenNews.bg
28.11.2014
размер на текста:

„За мен е важно, че получих пълна подкрепа от групата на ГЕРБ, а нека БСП отговарят пред техните симпатизанти за това как и защо са гласували за десен кандидат”, това коментира за DenNews.bg д-р Матей Попниколов.
Както писахме, между неговата кандидатура и тази на Костадин Костадинов от Обединения демократичен блок, днес общинските съветници избраха за нов председател на местния парламент лидера на България без цензура в Дупница.
„От гласуването днес пролича нещо, което от ГЕРБ казваме почти от началото на този мандат, а именно, че някои само се правят на десни, че някои само се правят на леви”, каза още д-р Попниколов, а на въпроса ни дали се чувства като загубил състезанието кон отвърна през смях: „Не. Ние не влязохме в договорки, което е единствената правилна позиция в ситуацията. А и с кого да преговаряме? С БСП?! С Лидер?!”.
Според него, забавното в избора на нов ОбС-шеф е, че „гласуването по съвест” на съветниците от БСП е довело до сваляне на картите. „Да се бяха разбрали да пуснат поне 3 недействителни бюлетини, а не в края да видим желязна подкрепа на социалистите за кандидата на десните. Това обаче пак казвам си е работа на БСП и тяхна е задачата да обяснят на избирателите си защо са подкрепили „бетон” кандидат на десницата”, добави още д-р Попниколов.
Костадинов получи подкрепата на 19 съветници при капацитет на ОДБ от 5+1 съветници и 4-ма от коалиционния партньор на национално ниво Лидер. Две бяха недействителните бюлетини, а съветниците на БСП са 8.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети