Търговците от „аквариумите” се помолиха на ОбС за шанс да оцелеят

DenNews.bg
28.11.2014
размер на текста:

Собствениците на преместваeми обекти, които общината възнамерява да разчисти в името на естетиката от централната градска част в Дупница, се помолиха за разбиране и съдействие от управляващите. Около 10 търговци дойдоха на днешната сесия на Общински съвет. Те са собственици на обекти на стария мост при Джамията в зоната, която според приетата от ОбС стратегия ще бъде ВИП и там търговски обекти ще се допускат само с временен характер- само за празници и събития.
„15 фирми оставаме без идея за бъдещето, затова искаме да помолим да не затваряте обектите ни. С това решение се премахват 15 семейни фирми, а преди избори всички партии говорят за насърчаване на дребния бизнес и предприемачество. Ето, ние сме станали, предприели сме нещо. Нямаме друго препитание. Трябваше да ни кажете какво ще се прави. Ние също сме данъкоплатци и граждани на Дупница”, обясни от името на собствениците Андрей Богоев.
Той даде за пример собственият си бизнес. В павилиона си е вложил 7-8 000 лв. „Това за някой може да не са много пари, но за мен сумата е адски голяма. Молим да ни оставите. Кажете как да ги направим павилионите, как да ги променим. Ако трябва заеми ще теглим, макар че и сега плащаме заеми”, каза още той и посочи, че преместваеми обекти има и пред НДК и навсякъде по света. Богев попита и за каква ВИП-зона може да се говори в Дупница, след като има неасфалтирани улици и дори улици без канализация.
Кметът Методи Чимев обясни, че след разговори между него и търговците се е стигнало до частично решение. Павилионите на Минчов площад и светофарите срещу ГУМ ще бъдат премахнати само докато тече подмяната на уличната настилка.
Съветниците не можаха да вземат участие по темата, тъй като правилникът не дава възможност да разискват питане на граждани. Темата ще бъде обсъдена широко на следващата сесия.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети