От Марек: ЦСКА и Лудогорец да се оправят, „червените“ прекалиха с истериите

Константин Соколов
28.11.2014
размер на текста:

По всичко личи, че неделният сблъсък Марек – ЦСКА ще бъде подвластен на напрежението. Голяма част от истерията идва от „червения“ лагер, откъдето от началото на седмицата валят нападки към дупничани, относно очакван стимул от Лудогорец, състоянието на терена на стадион „Бончук“ и груба игра. В Марек засега не желаят да обръщат особено внимание на „армейските“ приказки.
„Подминавам тези нападки. Теренът е еднакъв за всички отбори, които ни гостуват. Така е и за нас, така ще бъде и за ЦСКА. Все пак е краят на ноември и теренът е нормален. Колкото до информациите, че от Лудогорец ще ни стимулират, мога да кажа, че няма нищо засега. Препоръчвам двата отбора – ЦСКА и Лудогорец, да се оправят помежду си. Не желая повече да засягам тази тема, а и все пак не виждам нищо лошо да има стимул за победа. Но наистина няма нищо по този въпрос, просто от ЦСКА създадоха някаква истерия“, коментира старши треньорът на Марек Тенчо Тенев пред DenNews.bg. Колкото до самия мач Тенев каза: „Настройката ни е за добра игра и ако може да спечелим точки. ЦСКА е първи в класирането, ясно е, че е по-добрият отбор. Ние сме мобилизирани, ще играем мъжки, здраво. Стилът ни е такъв – с повече хъс и амбиция“.
В тима от Дупница единственият отсъстващ е наказаният халф Димитър Петков-Макето. Всички останали тренират нормално, макар двама или трима играчи да имаха различни оплаквания. Съдията Александър Костадинов също не притеснява Тенчо Тенев, въпреки че той е наясно, че у нас т.нар. грандове са толерирани от реферите. „Очаквам да свири нормално. Вярвам на българските арбитри, досега всичко е било нормално, дано бъде така и в неделя“, пожела си треньорът на дупнишкия тим.
Вероятен състав:
Марек:
Михайлов, Б. Николов, Лахчев, Виячки, М. Димитров, Бонев, Андонов, Илиев, Кр. Петков, Кръстовчев, Бибишков

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети