Българинът, със съмнение за ебола, е болен от малария

DenNews.bg
21.11.2014
размер на текста:

Мъжът, който бе приет в Инфекциозното отделение на Военномедицинска академия със съмнения за заразяване с ебола, е болен от малария.
Резултатите от кръвните му проби категорично отхвърлиха хипотезата, че е заразен с ебола. Наскоро той се е завърнал от западноафриканската страна Сиера Леоне, която е една от трите най-тежко засегнати от епидемията на хеморагична треска.
Високата температура, с която 57-годишният мъж е постъпил в болницата вече е свалена. Този симптом, характерен за ебола, но и за много други заболявания, накара здравните власти да предприемат извънредни мерки.
Пациентът е имал редица хронични заболявания, много преди настаняването му във ВМА. Той страда от диабет, има проблеми със сърцето и бъбреците. Засега той остава под наблюдение в болницата.
Потвърдена беше о информацията, че той е от София и е търговец, който често пътува до Сиера Леоне.
Всички 25 души, които бяха поставени под карантина заради пряк или непряк контакт с пациента, са изписани още през нощта, когато са излезли отрицателните проби за ебола. Всички са близки и роднини на мъжа, с които той се е виждал в последните две седмици, откакто се е върнал от Африка.
Източник: btvnews.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети