Костадинов плаща 1200 лв. на Дангов, вместо да прибере 16 бона

DenNews.bg
20.11.2014
размер на текста:

Вместо да прибере 16 000 лв., местният лидер на България без цензура Костадин Костадинов ще трябва да плати на колегата си в Общински съвет-Дупница Първан Дангов 1 200 лв.
Това постанови Районен съд-Дупница по делото за клевета, което Костадинов заведе, след като Дангов го нарече „еквивалент на Пеевски” на сесия на местния парламент.
Съдът прекрати делото, тъй като Костадинов или негов адвокат не се явиха на първото съдебно заседание. Според съдия Зафирова, ако единият е възпрепятстван по уважителни причини, то присъствието на другия е задължително.
Преди заседанието единствената реакция от страна на тъжителя била писмена молба за това делото да бъде отложено за след средата на месец януари, тъй страните са в процес на спогодба. Доказателства към молбата, както и за отсъствието на Костадинов или негов представител обаче не са представени. Така по искане на защитника на Дангов, адвокат Динева, съдът прекрати делото и осъди Костадинов да заплати на Дангов разноски за адвокатски хонорар.
Определението на Районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Кюстендил.
Костадин Костадинов отказа да коментира делото пред DenNews.bg, като не посочи нито каква спогодба тече, нито дали ще обжалва.
Както сме писали, Дангов се обърна с определението „еквивалент на Пеевски” към Костадинов на сесия на Общински съвет на 26 юни тази година. Повод за думите му стана реплика на Маргарита Илинска от БСП, че съветникът от ГЕРБ д-р Диляна Кьосева отсъства от сесията, заради „заплахи отправени от нея на заседания на Здравната комисия”. Думите на най-възрастния общински съветник първоначално бяха посрещнати с тишина, но в последствие тя стана и заяви от микрофона, че автор на заплахите към д-р Кьосева е Костадин Костадинов от Обединения демократичен блок.
Припомняме още, че д-р Кьосева напусна ОбС, а Костадинов заведе дело срещу Дангов за 16 000 лв., които обеща да дари на ФК Марек. За думите на Илинска още тогава Костадинов обясни, че няма да търси обезщетение, заради уважение към възрастта й.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети