Марек Юнион-Ивкони след загубата в Полша: Играхме ужасно, разликата е голяма

DenNews.bg
19.11.2014
размер на текста:

Гьорги Гьоргиев

В лагера на Марек Юнион-Ивкони бяха силно разочаровани от загубата с 0:3 (13, 16, 15) и най-вече от играта си срещу Ястржебски Вегиел в Шампионската лига снощи. Веднага след мача капитанът Гьорги Гьоргиев каза, че тимът се е представил ужасно, а треньорът Найден Найденов отчете голямата разлика в класите на двата отбора.
„Играхме ужасно. Не очаквах, че ще изглеждаме толкова зле. Но ние имаме нашите кадрови проблеми, трима играчи са контузени. За това беше трудно за нас. Освен това отборът ни е много млад. Аз, който съм на 22 години, бях най-старият в стартовия състав, без да броим либерото. Мачовете в Шампионската лига ги приемаме като урок, искаме да се подобряваме всеки мач. Надявам се съотборниците, които лекуват травми, бързо да се върнат в състава“, коментира македонският разпределител.
„Нашата цел е да натрупаме опит и да подобрим уменията на играчите. Ние имаме млад отбор, който спори с такива опитни тимове като Ястржебски Вегиел. С всеки изминал мач ние растем, колкото е възможно, но това не е лесно. Нуждаем се от време. Знаехме, че Ястржебски е рутиниран тим. Между двата отбора има голяма разлика“, изрази мнение Найден Найденов.
В противниковия щаб бяха доволни от резултата, както и от включването на волейболистите, които играят по-рядко. „Това беше един добър двубой за нашия отбор. Запазихме концентрация във всичките три гейма. Положителното е, че на полето се появиха състезатели, които обикновено не попадат в стартовия състав. Нашата игра ни дава добри надежди за следващите мачове. Надявам се, че ще запазим победната серия“, сподели Матеуш Малиновски.
Треньорът Роберто Пиаца пък каза: „Аз съм доволен от моите играчи, нашият отбор изигра добър мач. Успях да видя целия състав и заключенията ми са положителни. Похвали заслужава особено Матеуш Малиновски. Той трябва да знае, че може да помогне на отбора, а днес всъщност помогна много. Михал Мазни също свърши чудесна работа. Хубаво е да знаеш, че всеки играч, по всяко време, е готов да влезе и да се бори докрай“.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети