Елизабет II обмисля да се оттегли в полза за Уилям

DenNews.bg
19.11.2014
размер на текста:

Британската кралица Елизабет II смята да предаде трона на внука си принц Уилям, твърдят австралийски журналисти. Кралицата възнамерявала да направи това по време на коледното си обръщение към нацията. Решението е подкрепено от високопоставени кралски съветници, както и от премиера на Великобритания Дейвид Камерън.
По-рано слуховете твърдяха, че "кралица Елизабет се е уморила до смърт да бъде глава на държавата". 88-годишната Елизабет II е решена на тази стъпка заради покушението, което стана ясно, че било подготвяно срещу нея, твърди сп. Woman's Day Magazine. Принц Уилям и съпругата му Кейт са примерно семейство, възпитават едно дете, очакват второ, популярни са в обществото и са много харесвани.
Според публикациите, всички детайли вече били изчислени и дори принц Чарлз, който в момента е пръв на опашката за короната, не бил против да ги отстъпи на по-големия си син. Единственият проблем бил, че Уилям съвсем не изгарял от желание да се качи на престола. Младежът не бил сигурен, че иска да бъде крал толкова отрано, а и съпругата му не се натиска в момента да става кралица. "Кейт е убедена, че медиите няма да оставят децата им да дишат свободно, и е готова с лека ръка да жертва амбициите в името на семейното щастие", коментират приятели на принца.
Елизабет II е най-възрастният британски монарх в историята. В момента тя е на второ място по продължителност на управление след кралица Виктория. Източник: БЛИЦ
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети