Жертвите на нападението в Йерусалим вече са пет

DenNews.bg
19.11.2014
размер на текста:

Жертвите на нападението в синагога в Йерусалим вече са пет. Полицай, който беше ранен при вчерашния атентат е починал от раните си, съобщи израелската полиция.
Вчера двама палестинци, въоръжени с брадви и ножове, нападнаха посетителите на синагогата. Сред жертвите е известен равин. Нападателите бяха убити от полицията.
Вчерашното нападение е с най-много жертви за последните шест години. То засили страховете от запазване на мира в града, където напрежението и без това е високо заради споровете за Храмовия хълм, свещено място и за юдеи, и за мюсюлмани.
Премиерът Бенямин Нетаняху се закани, че Израел ще „отвърне сурово“, а държавният секретар на САЩ Джон Кери нарече нападението проява „на терор в чист вид“.
Нетаняху нареди къщите на нападателите да бъдат разрушени. Според заповедта къщата на всеки палестинец, който извърши или е свързан с нападения, ще бъде разрушавана.
Израел спря силно критикуваната си практика за разрушаване на домове през 2005 г. след като официални лица прецениха, че тя не е ефективно възпиращо средство. Неотдавна обаче тази тактика отново започна да се прилага в отделни случаи.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети