Американка се снима с гевгир на главата за шофьорска книжка

DenNews.bg
18.11.2014
размер на текста:

Американката Ейжа Лемън успя да си издаде шофьорска книжка със снимка, в която носи гевгир на главата, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Тя е привърженик на Църквата на летящото спагетено чудовище - майтапчийско вероизповедание, зародило се през 2005 година.
Ейжа Лемън е бивша порно звезда, гастролирала под артистичния псевдоним Ейжа Карера. Истинското й име е Джесика Щайнхаузер, уточнява агенцията.
"Пастафарианците", както те сами се наричат, твърдят, че светът е бил сътворен не от Бог, а от споменатия макаронен звяр. Майтапчийското движение възникна като протест срещу въвеждането на учебни предмети за Божието начало в училищата в Канзас, успоредно с изучаването на еволюционната теория.
То избра за свой "свещен" символ гевгира, през който се прецеждат макароните. Поради тази причина те държат да се снимат с него на официални документи, досущ както индусите имат право да се фотографират с чалми.
Нанет Ролф, която е началник на службата за издаване на шофьорски документи за правоспособност в щата Юта, обясни, че снимки с шапки и други артикули на главата не са разрешени, ако не са част от религиозните вярвания.
След като пастафарианското движение бе официално признато, властите нямат право да отказват фотоси на неговите последователи с техния "религиозен символ".
Лемън е четвъртият човек в САЩ, получил разрешение да се снима с „религиозния” гевгир на официален документ, но първата в Юта.
Основател на Църквата на летящото спагетено чудовище е Боби Хендерсън.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети