Обама потвърди смъртта на още един US заложник на ИД

DenNews.bg
17.11.2014
размер на текста:

Президентът на САЩ Барак Обама потвърди днес смъртта на американския заложник Питър Кейсиг, обезглавен от групировката Ислямска държава. Американският държавен глава нарече убийството "абсолютно зло", предаде АФП.
"Днес поднасяме нашите съболезнования и молитви на семейството и роднините на Абдул Рахман Кейсиг, познат и с името Питър", гласи декларация на Обама, направена в президентския самолет "Еърфорс 1".
26-годишният мъж служи в американската армия по време на войната в Ирак, започнала през 2003 г., преди да бъде отзован заради здравословното си състояние. След това се преквалифицира в техник на Спешна помощ, като през май 2012 г. заминава за Ливан като доброволец в болница, където се грижи за бежанци от Палестина и Сирия.
Кейсиг е от Индианаполис, попадна в плен на радикалната групировка на 1 октомври 2013 г. в Източна Сирия, където трябвало да достави храна и медицински консумативи на бедстващи заради войната хора.
През октомври семейството му призова Ислямска държава да пощади живота му. За него се застъпиха дори екстремистите от Фронта Нусра с аргумента, че е лекувал техни бойци. Видеозаписът, който е дълъг повече от 15 минути, показва, че Касиг е обезглавен заедно с още „десетки” други мъже - масова екзекуция на сирийски войници. източник: bTV
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети