Европа отпуска 800 млн. лв. по блокираната програма „Околна среда”

DenNews.bg
14.11.2014
размер на текста:

Плащанията по Оперативна програма „Околна среда“ се възстановяват, съобщи министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната трибуна в Народното събрание днес. Той пристигна в парламента за да съобщи новината, прекъсвайки изслушването на вътрешния министър Веселин Вучков за изчезналите тефтери, веществено доказателство по делото срещу бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.
Борисов цитира писмо на комисаря по регионална политика Корина Крецу, в което се приветстват положителните стъпки, предприети от българските власти за подобряване и укрепване на системата за управление на ОПОС. Според европейския комисар, това е отлична новина за българската икономика и за бъдещото сътрудничеството между България и Комисията.
Премиерът Борисов подчерта, че 800 милиона лева влизат в българската икономика. Той изтъкна, че това става благодарение на волята на българските депутати да има парламент и правителство и защото Европа е видяла нормално действащ парламент и демокрация в България. „Много се старахме тези дни. Това се дължи на всички вас. Благодаря от името на правителството и колегите“, се обърна от парламентарната трибуна министър-председателят към народните представители.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети