Шутове и шамари на мач в Разлог: Играчи на Марек Юнион-Ивкони и Пирин се бият на полето

DenNews.bg
12.11.2014
размер на текста:

Истински екшън и много емоции имаше във вчерашния двубой между младите волейболисти на Пирин (Рз) и Марек Юнион-Ивкони в четвъртия кръг на Първа група от първенствот при юноши старша възраст. Волейболистите от Дупница се наложиха като гости в Разлог след петгеймова битка 3:2, а двубоят излезе от релси, като бе съпътстван от ритници, псувни и картони, пише bgvolleyball.com. В края на мача пък ситуацията е прераснала в пререкания между играчи и публика, което допълнително е нажежило обстановката. От двата клуба декларираха, че виновни за тази неприятни сцени са съдиите, които са показали изключително слабо ръководене на срещата. Освен допуснатите грешки в отсъждането, съдиите не са могли да овладеят двубоя и с твърда ръка да наложат нужните санкции на виновните играчи.

Ето версията на двата клуба за екшъна:

Радослав Асенов, треньор на Марек:
„Двубоят стана нещо като боксов мач, или може би карате сблъсък. Във втория гейм след успешен наш блок, не знам дали е имало словесна провокация от наша страна, но играч на Пирин, направи нещо непозволено - удари наш състезател, като го изрита. Впоследствие се получиха кавги. Съдията наказа и двамата играчи с жълт картон. Това ли е санкцията за непозволен удар по време на мач? В самия мач имаше много грешни отсъждания. Изобщо страшно слабо съдийство. Накрая ситуацията ескалира, като се получиха разправии, гарнирани с псувни към нас от публиката“.

Борис Коцаков, административен директор на Пирин:
„Всичко това е вярно и се получиха много грозни сцени. Но съдиите изпуснаха мача. Волейболистите на Марек имаха страшно арогантно поведение на полето. Имаше непрекъснати словесни провокации към нашия отбор, жестове, песни и т.н, които не бяха санкционирани от съдията. Точно тези провокации доведоха до сблъсъка между играчите през мрежата. Да не коментирам грешките на съдиите, чиито неправилни отсъждания в третия гейм, (две много основни грешки) доведоха до обрат в мача, който си беше 3:0 за нас. Призоваваме съдийската комисия към БФВ да вземе мерки за компетентността на своите представители по време на мачове на подрастващите. В повечето мачове при подрастващите се получава слабо съдийство. Това е всеобщо мнение има всеобщо недоволство. Затова трябва да има спешни мерки от страна на съдийската комисия и такива ситуации повече да не повтарят“.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети