Бобошево се готви за рекордите на „Гинес“

DenNews.bg
10.11.2014
размер на текста:

Успешно завърши и последното състезание за 2014 година по мотокрос у нас, което се проведе в Бобошево. Традиционната надпревара се състоя за рекордна 58-а поредна година. През 2016 тази надпревара официално ще влезе в книгата за рекорди „Гинес” за най-старо състезание по мотокрос в света, пише Гонг. Истински празник за гостите бяха двата дни, като над 5000 души изгледаха тренировки, квалификации и състезателни маншове.
В клас МХ65 победител стана Кристиан Иванов с КТМ. Втори се нареди Димитър Грозданов също с КТМ, а трети Христиан Даков – КТМ.
В клас МХ85 шампион е Алекс Димитров с КТМ, втори Виктор Касабов – КТМ, трети Румен Мирчев с Ямаха.
В клас МХ1 шампионът на България Николай Йовчев с Хонда беше над всички и в двата манша. След него останаха Калоян Илиев с Ямаха, а трети Бисер Асенов с Кавазаки.
По време на квалификацията в клас МХ2 лидерът и шампион Майкъл Иванов получи повреда в своята машина Хускварна, след като отскочил камък повреди двигателя му и той не стартира в състезанието. В негово отсъствие шампион стана Любомир Васев с Ямаха. Втори е Ивелин Манев със Сузуки, а трети Томислав Томов с Кавазаки.
В клас МХ триумфира Мартин Тодоров със Сузуки, втори е Юлиан Райчев - Кавазаки, а трети един от местните любимци – Станко Боянов с Кавазаки.
Състезанието се проведе в памет на дупничанина Добромир Добрев – Дени. Във всеки клас беше връчена купа за фейърплей, а най-големият трофей отиде при Мариела Гогова от Берковица, която беше единствената дама на трасето в Бобошево.
Всички призьори получиха и специалния подарък, който се връчва от 1956 година насам – по една бутилка от прословутото бобошевско червено вино.

 

Уникални снимки от състезанието вижте ТУК

Снимките са ни предоставени от ф. х. Тодор Янков

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети