Айде хаирлия! Кюстендилска област с ДПС мандат, съобщиха от ЦИК официално

DenNews.bg
09.10.2014
размер на текста:

Айде хаирлия да е! Централната избирателна комисия обяви официално, че ДПС взима мандат от област Кюстендил.
Председателят на ЦИК Ивилина Алексиева съобщи, че депутатските мандати от 10 МИР се разпределят по един за ГЕРБ, БСП, ББЦ и ДПС.
Имената ще бъдат съобщени в неделя, но най-важното за жителите на област Кюстендил беше именно дали ЦИК ще наложи народен представител от ДПС, въпреки слабото представяне на партията в региона. Най-вероятно депутат ще стане Александър Методиев-Бат Сали.
Екипът ни се свърза с д-р Матей Попниколов, който бе един от преговарящите в ЦИК на вчерашния протест на дупничани в столицата.
„Ще депозираме писмена жалба. Вчера от ЦИК обещаха да вземат предвид настроенията на избирателите, но явно това не се е случило. Вчера нямаше как да депозираме писмена жалба, но щом има вече официално решение ще го направим”, коментира той.

Дупничани и кюстендилци ще могат да получат официален отговор на въпросите си къде отиват техните 20 000 гласа и защо избирателният ни район е избран за „изсипване” на вота от чужбина

Едва след официален сигнал. Поне такова е обещанието на ЦИК от вчера. Там, както вече писахме, се обяснили, че изборът на район става по желание на партията.

Както ви съобщихме, от ГЕРБ призовават утре да се съберем на площад „Свобода” в Дупница. Не само заради живото включване на една от националните телевизии, но и заради обсъждане на бъдещи протестни мерки.
Телефоните в общината и в офиса на ГЕРБ не спират да звънят, като най-много гласове се чуват за блокиране на главен път Е-79 и парламента на датата, на която депутатите ще трябва да влязат за първи път.

С тъжна усмивка, екипът на DenNews.bg ви предава първия урок, нужен ни за да оцелеем в насилствено наложената ни обстановка (разбира се, ако не я променим), а именно: заменяме "госпожо” с „кадъна” или „ханъма”, а „господине” с „ефенди”, а ако е някой, пред когото трябва да скланяме глава, подходящото обръщение е „ага”.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети