Дупничани тръгнаха с два автобуса и десетки лични автомобили за протеста срещу налагането на Бат Сали за депутат от областта

DenNews.bg
08.10.2014
размер на текста:

Дупничани тръгнаха с два автобуса и десетки лични автомобили към столицата, където в 12 часа ще протестират пред сградата на ЦИК за налагането на Александър Методиев от ДПС, известен като Бат Сали, за народен представител от област Кюстендил.

Недопустимо!, беше най-често споменаваната от дупничани дума на сборния пункт на паркинга пред Промишленото днес.1


Интересно е, че в протеста се включиха дори и граждани, които нито са симпатизанти на ГЕРБ, нито са привърженици на Емил Гущеров, чиито мандат именно отпада за да бъде даден на ДПС.
„Няма значение дали даден кандидат ми харесва лично на мен или не. Говорим за справедливост. ГЕРБ имат над 7 000 гласа само в Дупница, от които 1700 са с преференция за Гущеров. Добър, лош, гафил, негафил, той е човекът посочен от гражданите за техен представител. Бат Сали има по-малко от 300 гласа, ми че това са само застъпниците и членовете на комисиите от ДПС, платени от партията. Платени българи”, ядосват се дупничани, а на проф. Михаил Константинов, който коментира вчера, че е късно за протести и смисъл от тях няма, предлагат да си вземе партийна книжка от ДПС.

Този абсурд отчайва българските гласоподаватели още повече. Какъв е смисълът да гласуваме и въобще да има избори, като някой някъде ще определя кой да бъде депутат.

Да правят тогава само листи от кандидати и да разиграват лотария –на който му се падне, той да ходи в парламента.

То така излиза. Поне няма да се харчат пари за бюлетини, за комисии... Предлагат теза, която заслужава да бъде дебатирана не само в обществото, но и сред политиците.
По-крайно настроените, защото и такива не липсват, са готови да бойкотират и вратите на парламента, ако вътре трябва да влезе като депутат от област Кюстендил ромският бос от Самоков.
Той какво направи за Самоков, какво направи за братята си от циганската махала, та ще се надяваме да лобира за Дупница и дупничани ли? Ибришимов (б.а. Иван Ибришимов от БСП, депутат в едногодишния мандат на НС) успя да вкара над 4 милиона за Спортната зала. Гущеров помогна да не се разкарваме до Кюстендил за шофьорските книжки. И двамата имат приемни, познаваме ги, от един град сме, което е лошо за нас- лошо е и за тях и обратното. Не са отличници, но поне са спечелили доверие в региона и областта, е друго мнение от дупничани.
А те не спряха да говорят, един през друг преди тръгването към София. А там, обещаха, да залеят чиновниците от ЦИК с въпроси, как така непознат ромски бос ще представлява хората от областта.
Протестът пред ЦИК започва в 12 часа.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети