ББЦ взима мандат от Кюстендилска област, шефът на ТЕЦ Бобов дол депутат?

DenNews.bg
07.10.2014
размер на текста:

Корпоративния вот в Бобов дол може би си е свършил достатъчно добре работата и депутат от Кюстендилска област ще стане шефът на ТЕЦ-а Петър Петров, водач на листата на България без цензура. Името на Петров, като депутат, се появи в няколко интернет сайта, един от които bnews.
Изчисленията в ЦИК обаче още не са приключили, като голямата математика настанала предимно заради гласовете от чужбина, които дават на ДПС пет мандата и водят до заплетени рокади в разпределението на мандатите от изборните райони в страната.

Няколко са вариантите, които може да се превърнат в решение на ЦИК.

Според реално получените гласове ГЕРБ би трябвало да бъдат с двама народни представители-водачът Кирил Калфин и Емил Гущеров, а БСП –с еднин, Мая Манолова.

Преразпределенията на гласовете почти на 100% водят до мандат на ДПС в лицето на Александър Методиев-Бат Сали.

Има и варианти, при които Гущеров няма да бъде депутат, а мандатът ще отиде за ББЦ или за АБВ в лицето на Красимир Руев, адвокатът, представляващ интересите на Мюфтийството за собствеността над Джамиите в Дупница и Кюстендил.

Има вероятност депутати да са Петров, Руев, Калфин и Манолова...

Съдбата на реално избрани депутати зависи от компютри и незнайно какви формили

Е най-елементарното обяснение на случващото се, благодарение на изборните правила и прескачането на 4% бариера на партии с не толкова силно изразена подкрепа по региони.

Протестът на дупичани утре пред ЦИК е точно затова. Да попита как избрани народни представители няма да влязат в парламента и защо точно област Кюстендил е избрана да поеме мандати на ДПС, ББЦ и АБВ, чиято подкрепа в региона е недостатъчна за излъчването на народен представител.

Официалният списък с имената на бъдещите депутати от ЦИК ще стане яснен до дни.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети