ДПС аут от парламента, ако зависеше от вота в Кюстендилска област. Ето резултатите

DenNews.bg
06.10.2014
размер на текста:

Ако зависеше от вота в Кюстендилска област, ДПС нямаше да има представителство в парламента, показват изборните резултати при обработени 99.642% протоколи на СИК в РИК в областта. Партията събира подкрепа от 1,478%.
Първоначалните изчисления обаче показват, че ДПС ще има един мандат от региона-Александър Методиев, известен като Бат Сали от Самоков.

ГЕРБ водят убедително в областта, но не и съкрушително, како в страната. В региона партията има по-висок процент от резултата в страната, но заради по-доброто представяне на БСП в областта разликата между първия и втория е по-малко от тази на национално ниво. Такива са цифрите

ГЕРБ-34,225% в региона, при 32,61% в страната срещу 24,46% за БСП в региона, при 15,27% в страната. Трета политическа сила в областта е Коалиция България без цензура,

партнираща си в този вот с Лидер, партията на енергийния бос Христо Ковачки. Партия, работеща успешно за партньорите си чрез корпоративния вот на миньорите и енергетиците в Бобов дол. Както още снощи ви съобщихме, в Бобов дол Николай Бареков би бил сигурен премиер с убедителна победа пред ГЕРБ и БСП, при разпределение на гласовете 1500 към 1000 към 800.

Волен Сидеров ще трябва лично да благодари на избирателите в област Кюстендил, след като подкрепата тук е една от причините за промъкването му в следващия парламент. Подкрепата за партията е 6,797% в областта, при 4,5% в страната.

Причина за благодарности няма да имат от Реформаторския блок. Тук коалицията събира подкрепа от 5,016%, при 8,8% в страната. Реформаторите обаче повишават процента си в областта в сравнение с евровота.

Добро представяне в областта има и Коалиция Патриотичен фронт-НФСБ-ВМРО с 4,533%, при 7,3% в страната.
Под бариерата, даваща представителство в парламента, остава коалицията на президента Георги Първанов. В областта АБВ взима 3,990%, при 4,182% за страната.

Според предварителните изчисления и без резултатите от преференциалния вот, депутати от област Кюстендил ще бъдат Кирил Калфин и Емил Гущеров от ГЕРБ, Мая Манолова от БСП и Бат Сали от ДПС.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети