Иво Паргов за „премиите“ на Гаджев: Глупости на търкалета! Ние играем само за честта на Марек

Константин Соколов
05.10.2014
размер на текста:

Изпълнителният директор на Марек Иво Паргов отсече, че отборът е играл само за себе си срещу Левски и не е имало никакви допълнителни стимули от 3-ти клуб. Всъщност темата бе подхваната от капитана на „сините“ Владимир Гаджев, който директно заяви, че дупничани са играли за премии от друг клуб и това е причината да се представят толкова добре.
„Глупости на търкалета! Във футбола освен парични единици има и чест и достойнство. Първо, тези момчета играха за своята чест. Второ, доказаха, че и ние, които ги ръководихме тази седмица също можем да се справим. Нещата се подобриха, тернират с настроение. Не казвам, че при Тони Велков е било по-различно, даже му благодаря за свършената работа. А тези твърдения за премии са глупости. Ние играем за честта на Марек! Аз съм дупничанин, от тук до края на живота си една стотинка да не взема пак ще съм на този стадион. Мен не ме бърка за кой трябва да играя. Играем за отбора на Марек. Ние сме в опасна зона, имаме недостиг на точки, така че всяка точка е ценна за нас. Хубаво беше да са 3, но след като вкараме контузените и наказаните, мисля, че ще играем и по-добре“, категоричен бе Паргов.
Колкото за играта на терена той заяви: „Ние бяхме притиснати до стената с оглед контузиите и наказанията в отбора. Вдъхнахме увереност на момчетата и крайния резултат го виждате. Винаги търся най-доброто и знам, че ни предстои много работа. Трябва да подобрим играта си особено в домакинските мачове“.
Паргов не потърси причината за изпуснатата победа в рефера Георги Игнатов, който отсъди 2 дузпи за Левски: „Няма да кажа лоша дума срещу Жоро Игнатов, познаваме се с него. Поздравих го и преди, и след мача. За първата дузпа мисля, че има. При втората топката удари ръката на Виячки, може да се свири, може и да не се свири“.
За инцидентите по трибуните Иво Паргов обясни: „Полицията искаше този мач да бъде отложен, заради изборите и защото трябва да охраняват секциите. От БФС обаче отказаха, тъй като има големи неустойки, а мачът се предава и по телевизията. Наехме охранителна фирма, от която съм абсолютно доволен“.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети