Подсещат полицията да се задейства за превърната в паркинг спирка в жк „Бистрица”

DenNews.bg
31.10.2014
размер на текста:

Комисията по безопасност на транспорта взе решение да запознае РУП-Дупница със сигнали на граждани за безразборното паркиране на автомобили в района на началната спирка в жк. “Бистрица”. Изпратено е писмо до началника на РУП Валентин Гълъбов за съдействие по случая.
Автобусните шофьори изпитват много често трудности с предвижването до спирката, която в последните седмици се е превърнала в паркинг.
Комисията взе решение и за поставяне на знаци на кръстовището на ул. “Отовица” и “Саморанска” за пресичане на път с предимство, като писмо ще бъде изпратено до Областно пътно управление за поставяне на допълнителни знаци и маркировка.
От Комисията отчетоха, че заради ремонтните дейности по града има затруднения с движението, както и че в рамките на ден се налага дори по два пъти промени в маршрутите.
“Искам да благодаря от името на цялата комисия и на общинското ръководство, за разбирането и проявяваното търпение на нашите съграждани. Радвам се, че разбират значимостта на тези подобрения, които ще променят облика на града ни”, коментира зам.-кметът и председател на комисията Крум Милев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети